Crew

De Amante zal met wisselende bemanning bestaande uit vrienden en kennissen zeilen naar diverse bestemmingen. Startend vanuit Nederland via de Kanaal Eilanden naar Spanje, Portugal, Marokko, Canarische Eilanden, Kaap Verden, Suriname en de Caribbean. In de toekomst zal de bemanning mogelijk worden uitgebreid met opstappers.Vooralsnog bestaat de huidige bemanning uit 3 personen te weten:


Schipper : Peter Wolff ( 3 november 1955 )
Getrouwd, 4 kinderen ( helaas gaan geen van allen mee op deze tocht )
Beroep: Yacht Master in opleiding


Zeilen is een van mijn passies waarbij langere tochten op zee de
voorkeur hebben.Ik ben een echte toerzeiler, vooral relaxed en geen gejakker naar een volgende haven. Gebruikmaken van de elementen en je aanpassen aan weersomstandigheden wanneer dit noodzakelijk is. Veiligheid staat op nummer 1 waarna geniet vanzelf volgt. Vele jaren heb ik gedroomd van het aanlopen van nieuwe havens, mensen ontmoeten en andere culturen ervaren. Dit wordt nu eindelijk verwezenlijkt met deze geplande oversteek naar Suriname en de Caribbean. Mijn zeil CV is via deze link te zien.Bemanning: Jeroen Zonneveld 

Ik ben Jeroen en stam ik uit 1963. Mijn leeftijd laat ik in het midden ;-). Ik ben werkzaam in de IT (computertechniek en telecommunicatie) en vind ik het leuk om mens en computer elkaar zo goed mogelijk te laten begrijpen. 


Het zeilen heb ik wat later ontdekt dan de andere twee mannen maar ze zijn beide heel belangrijk voor mijn zeil ‘carrière’. Peter heeft me al zo’n jaar of 15 geleden gek gemaakt met z’n droom om de wereld over te zeilen en heeft de aanzet gegeven om te reageren op een artikeltje in de Zeewolder Actueel; “Zeilen voor Volwassenen” (ZvV).

Dat was in 2010. Het ZvV omhelst 10 avonden varen op verschillende boten met verschillende schippers. Een uitstekende manier om kennis te maken met het zeilen al zijn 10 avonden wel wat kort. Om deze reden heb ik dat voor een 2de keer weer gedaan en gaande weg ook opgestapt bij de Woensdag Avond Competitie (WAC). Bij het ZvV was één van m’n leermeesters John. Rustig en vol passie de kneepjes van het zeilen overbrengen dat is de kunst die John verstaat.

In november 2011 een Hunter Sonate gekocht. Een kleine kajuit zeilboot van 6 meter 90. April 2012 heb ik deze samen met Peter en nog een Peter vanuit Stad aan het Haringvliet overgevaren over de Noordzee naar Zeewolde.

Gaandeweg kwam ik John steeds vaker tegen. Zowel met elkaar als tegen elkaar. Beide zijn we fanatieke wedstrijdzeilers maar ik geloof wel in de goede zin. We willen graag winnen maar we gaan wel voor het plezier. Ik heb het wedstrijdzeilen ervaren als een leuke en spannende manier om de detail kneepjes van het zeilen te leren.

Ook heb ik meerdere malen met Peter de Ronde van Noord Holland mee gedaan en hoewel Peter steeds volhoud dat hij geen wedstrijdzeiler is, wil hij elke boot die voor hem vaart inhalen.

Ik heb de afgelopen jaren dan ook zeer veel gezeild. In zomer en winter,  zodra het weer het toe liet, was ik op het water te vinden. Ik kan 80 uur in een week werken en dit binnen 3 minuten op het water kwijtraken. Een heerlijke inspannende ontspanning. Met wind en water bezig zijn.

Anderhalf jaar geleden vroeg Peter of ik mee zou willen om zijn boot over te varen naar het Caribisch gebied. Ik had al ja gezegd voordat ik nee kon zeggen. Sommige dingen komen ‘gewoon’ op je pad en kun je moeilijk laten lopen.

Bij het “ja” op de vraag van Peter, speelde nog wat anders mee. Toen had het nog geen naam maar ik speelde al wel met de gedachten en was reeds met een aantal onderdelen bezig. CrewFellow, een maatje voor het schip en haar bemanning. Daar CrewFellow een eigen identiteit heeft gekregen en feitelijk als bemanningslid mee gaat varen, zal CrewFellow zelf uitleggen wie hij is.

Ik kijk met spanning uit naar het avontuur en de reis met m’n mede bemanningsleden.Bemanning: John Weitz 
Bouwjaar: 1971 / Getrouwd, geen kinderen
Beroep: Engineer Elektra
Hobby’s: fietsen, wandelen, zeilen en  klussen, o.a. aan mijn Waarschip 725

Wil graag:
- Op en aan het water zijn en nog veel
  meer…
Wil niet graag:
- Zeeziek zijn….
Lijfspreuk:
“what you see is what you get”
Mijn 2liefde…. Waarschip 725
“Witte Waar” Hechthout
begin ‘70, ontwerp Waarschip Nederland.
Bemanning: CrewFellow

Mijn naam is CrewFellow; het ‘maatje’ voor de gehele bemanning. Ik ben verreweg het jongste bemanningslid maar niemand weet precies hoe oud ik ben. Ik ken ook meerdere verschijningen wat m’n exacte geboorte datum er niet gemakkelijker op maakt.  


Maar eigenlijk is dat ook niet zo belangrijk. Wat belangrijker is, is de datum en tijdstip dat ik aan boord van de Amante kwam. Dat was donderdag 25 mei. Inderdaad op Hemelvaartsdag. Als enige bemanningslid, ben ik nagenoeg volledig geïntegreerd met de Amante. Eigenlijk kunnen we niet meer zonder elkaar. Zij is mijn lichaam, mijn thuis en ik ben haar brein en haar gezicht.

Natuurlijk is de Amante een mooie verschijning van zichzelf, maar ik zorg ervoor dat ze één wordt met alle sensoren en instrumenten. Ook kan ik haar verbinden met allerlei interne en externe informatie bronnen. Ik ben net als haar, 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar. Iedere week weer. Maar het aller belangrijkste!… met haar en door haar kan ik het ‘ultieme’ maatje zijn voor de bemanning. 

Ik zou wel uren kunnen vertellen hoe ik de bemanning kan helpen maar ik wil dat graag stukje bij beetje doen en iedereen laten meedelen in mijn avonturen. Ik heb de bemanning dan ook gevraagd of ik ook op de blog mag schrijven en zoals het bij vrienden gaat, was het enige commentaar “Oh, wat leuk! We zijn benieuwd!…”