maandag 2 oktober 2017

Van Madeira naar Tenerife

Uitgezwaaid door Anton en Truus van de Twist
Zaterdag 30 september vertrokken met z'n tweeën ( Jeroen is naar NL voor business) uit gezwaaid door Anton en Truus op de kade van Funchal. Weervoorspelling is gunstig 20.. 23kts NE dus met een mooie bakstag wind rechtaf koersen op Tenerife.
Dit soort flatgebouwen kom je tussen de eilanden tegen
Eerst bijna geen wind maar na een uurtje trok deze aan en bleef vervolgens zoals verwacht constant vanuit NE met 20 .. 25 kts staan.Eenmaal ruim op volle zee gooit Hans weer zijn plug overboord in de hoop nu dan eindelijk eens een Tonijn te vangen. Tegen schemer is het raak. We zien zelfs op afstand iets in het water schitteren dat richting het aas gaat. BEET en nog een stevige jongen ook. Na ruim een kwartier is de vangst binnen. Een mooie Dorade. Dit wordt ons eerste vismaal op zee sinds een lange tijd.

Een mooie Dorade
Uiteindelijk lopen we op 2 oktober rond 15:00 de Marina Tenerife (Chico Tenerife) binnen.
Na 282nm te hebben afgelegd in 52 uur. Een mooi gemiddelde van 5,4 kts/hr.
Tijdens de overtocht hebben we wachtgelopen in blokken van 2 uur per wacht. Beviel ons beter dan om de 3 uur een wissel. Vooral tussen 01:00 en 05:00 zijn is het fijner als je wachtblok iets korter is.
Ook hebben we tijdens de overtocht onze eerste vlog geprobeerd te maken. een ruwe onbewerkte versie zal hier gepost worden. De tweede vlog willen we ietsjes bewerken. Nog veel te leren als oude knarren die zich op het vlog pad gaan begeven. 

Een mooie bakstag koers "all the way"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten