zaterdag 2 september 2017

Week 36 deel 2: Verder de Algarve in naar Albufeira

Aanloop Albufeira
3 Sept:  Ergens voor anker liggen is het mooiste wat er is en krijgt altijd de voorkeur boven een marina. Er zijn echter een paar zaken die deze mening sterk kunnen beïnvloeden. In geheel willekeurige volgorde zijn dit: Swell (heftige golfbeweging) , proviand, energie voorziening (lage accu spanning), water, gebrek aan schone kleding en een toenemende penetrante lichaamsgeur die om een douche vraagt. Met name dit laatste punt wordt naarmate de anker periodes langer worden steeds bepalender om toch te kiezen voor een marina. We zetten vandaag koers naar Albufeira. Het is maar een klein stukje van 19 nm en doen daarom rustig aan. Een uitgebreid ontbijt en pas om 13:00 anker op. Prima weer, zonnig en een mooie wind uit de goede richting. Het wordt inderdaad een prachtige zeiltocht waarbij de Genaker weer opgaat. Tegen het eind van de middag koersen we rond 18:00 uur aan op de haven ingang. Het is even goed zoeken hoe deze ingang aan te lopen. Eenmaal in de marina wordt als eerste de doucheruimte opgezocht. Daarna begeven we ons onder de toeristen die de vele terrasjes aan de marina bevolken.

Genoeg vertier veel live muziek waarbij een Ierse Pub de kroon spande.

Ierse Pub met veel live muziek
Appartementen rondom de marina
Rondom de marina staan veel appartementen en tegen de omringende heuvels zijn zoveel appartementen neer gezet dat je nauwelijks kunt zien dat er een heuvellandschap bestaat. Lelijke dus. Bovendien veel onafgemaakte appartement. De stille getuigenis van een crisis en of grootheidswaanzin van een projectontwikkelaar.  Ondanks het hoge toeristische gehalte besluiten we nog een dagje langer te blijven om ook eens de walkant van de Algarve te ervaren.

4 Sept: We regelen een busje die ons vieren van de marina naar het centrum van Albufeira brengt en spreken meteen af dat we de taxi chauffeur bellen als we terug willen naar de marina. Dit dan via de supermarkt want er moet de nodige proviand worden ingeslagen voor de overtocht naar Rabat - Marokko.

Albufeira beschikt over een prachtig langgerekt zandstrand aan een nog adembenemendere diep blauwe zee. Snap best waarom dit een populaire plek is. In 1504 is Albufeira veroverd op de Mooren. Als klein vissersdorp heeft het jarenlang als zodanig bestaan om in 1986 officieel als stad te worden uitgeroepen waarna het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten is geworden.


Heimwee ?

Het centrum van Albufeira is bezaaid met terrasjes en vele eetgelegenheden. Te veel om een keus te kunnen maken. Toch lukt het ons om de juiste keus te maken. Met enig heimwee gevoel storten we ons op de friet en frikandel.

Lekker vette hap

Die Hollandse ondernemers zitten toch ook overal en ze nemen zelfs hun eetgewoontes mee naar het buitenland. Hollandse bediening tegen, dat wel, on Hollandse prijzen. Dit mag de pret niet drukken en na zeker 4 maanden eindelijk gewoon een ouderwetse vette hap maakt veel goed. Tegen het eind van de middag gaan we terug naar de marina. Omdat de supermarkt niet dichtbij de marina ligt gaan we met de taxi via een omweg retour marina. Charefour als supermarkt biedt alles wat we nodig hebben en bepakt met vele tassen keren we terug naar de boot. Alles wordt weggestouwd. Nog een keer douchen en dan de volgende ochtend richting Marokko. De weersvoorspellingen zijn gunstig dus niets houdt ons tegen om Europa te verlaten. Nog een keer de Ierse Pub bezoeken en dan slapen. Voor vertrek nog even een video groet maken en dan omweg naar Rabat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten