zondag 18 juni 2017

Alles begint zijn plek te krijgen - harmonie

Door Peter

Het ritme van de dag gaat meer en meer zijn balans krijgen. Daar waar we vertrokken met nog het nodige te rangschikken en te wijzigen breekt nu het moment aan dat alles op zijn plek begint te komen. Het is leuk om te ervaren dat hoe goed je ook dacht dat iets op zijn plek was dit toch blijkt ergens anders beter te passen. Dus plek herindeling van reddingsvlot (verplaatst van opbouw naar zeepreling op de spiegel). Het verplaatsen van de steun voor de buitenboordmotor van ons bijbootje van bakboord naar stuurboord. Het valt trouwens niet mee om boutjes en moertjes op een bewegende boot (we lagen aan een ankerboei in de haven van Alderney) te bevestigen. Een paar vielen dus zoals verwacht overboord en zijn dan ook echt weg.

Tip: zorg ervoor dat je een set RVS boutjes en moertjes in diverse maatvoering aan boord hebt. Kies wel voor kwaliteit RVS want alles wordt door de zoute omgeving direct aangetast.

ISBN 978-90-6410-594-4
Toen we op Guernsey lagen hebben we een betere indeling gemaakt voor de bulletalie. Dit is een borglijn die voorkomt dat bij een voordewindse koers de giek met een klap overkomt van de ene naar de andere kant (een valse gijp in zeilers termen). We hebben gebruik gemaakt van het zeer nuttige boekje "365 tips voor zeilers". Dank aan Coen en José van sy Wildeman die dit boekje hebben gegeven.

Rode lijn voor bulletalie
John geconcentreerd bezig met plaatsen van de blokken
Optimaliseren dus ......  en werken aan de items op ons Ankerlijstje (weten jullie nog, dat zijn de klusjes die nog voor vertrek gedaan moesten worden maar niet urgent genoeg waren om ons van ons vertrek te weerhouden).


Er is wel weer een ophoging van de teller, die staat nu op 9. Er zijn twee dingen die het niet meer doen. Nummer 8 de windgenerator werkt niet meer.

Nummer 9 is de prachtige B&G radar uit 2016 die niet aan de praat te krijgen is. Wordt gestart maar geeft geen reactie. Uitzoeken dus...

Electronica aan boord is heel mooi en geweldig wat er allemaal te verkrijgen is maar...... als het niet meer werkt een gepuzzel waar dit aan ligt.

Terug naar de mens. De onderlinge verhouding aan boord is prima. We draaien diensten van 3 uur sturen/uitkijk, 3 uur trim en 3 uur rust. Overdag allemaal op en luieren als het rustig is. Wat lezen, wat schrijven, wat ouwehoeren, wat vissen en af en toe helemaal niks zeggen.

Zwijgen..... dit gaat mannen beter af dan vrouwen volgens mij. Waarom deze uitspraak?  Er is nog niet de vraag gesteld  "is er iets ? "  Gewoon heerlijk dus. Er zijn ook de levensbeschouwingen en diepere gesprekken maar die houden we nog even voor onszelf. Vooralsnog is de sfeer uitstekend.Geen opmerkingen:

Een reactie posten