vrijdag 16 juni 2017

For ever young

Door Peter

Er is al verschillende keren gesproken over de diverse tijdzone indelingen UTC , tijd op locatie en de tijd bij onze thuisblijvers. Dit zorgt af en toe voor behoorlijke verwarring. Maar het leuke is dat je met zeilen ook jonger wordt als je ineens weer in tijd teruggaat in plaats van vooruit. Met de getijstromingen die je onderweg ervaart kan het zomaar gebeuren dat je bijna achteruit gaat in plaats van vooruit. Bijna terug in de tijd dus. Een snelheid die het schip door het water maakt wordt ineens verminderd wanneer je een getijstroom correctie toepast. Kan dus zomaar ineens gebeuren dat je bijna stilstaat. Mooi he ...., je wordt gewoon niet ouder :-). Is dat niet wat iedereen op een bepaalde leeftijd zou wensen ? "For ever Young"
Maar je zeilt naar een volgend doel toe en wilt dus vooruit gaan in plaats van stilstaan of achteruit gaan. "For ever Young" zit hem in de belevingen die je ondergaat. Uitdagingen, aanpassingen en verassingen die onderweg op je pad komen. Flexibel zijn en spelen met plotselinge veranderingen. Niet balen als iets anders verloopt dan gepland of als het tegenzit qua voortgang. Dat is ook het mooie van zeilen, spelen met de elementen van de natuur.

En ze werken nog steeds 
 Nu zijn we op Alderney en na een fikse wandeltocht over het eiland is de indruk dat hier alles ook een beetje terug in de tijd is.
Mooie natuur, Engelse traditie maar toch ook een eigen identiteit van mensen die vrij relaxed in het leven staan.

Oostkant van het eiland
Zomaar een doorkijkje


Indrukwekkende zuidkant van het eiland

Bankjes ter nagedachtenis aan dierbaren


Overal op het eiland staan bankjes met op ieder bankje een gedenk plaatje " In memory of ...... " Doorgaan en toch stilstaan bij hen die er niet meer zijn.

Ooit zei iemand mij eens "Het gaat zo als het gaat. En als het niet zo gaat dan gaat het toch zo omdat het nu eenmaal zo gaat". En zo gaat er weer een mooie dag voorbij..... benieuwd naar morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten