vrijdag 23 juni 2017

Als de kat van huis is


Door John:


"Wat doen de muizen als de kat van huis is?". Juist!
Jullie begrijpen dus dat wij zeilende mannen nu onze "vrijheid" pakken: 'opruimen, wat is dat', 'rustig aan met de drank!'; "zei er iemand wat?" , 'schat, wil jij even de vuilnis buiten zetten?' "zei er iemand wat?", 'heb je nu al weer wat nodig voor de boot en wat kost dat dan?' "zei er iemand wat"?

Ha, als mannen onder elkaar met passie voor het zeilen zijn we nu elke dag aan het shoppen in de bootshop die in elke haven te vinden is, is het rond het middaguur tijd om de dorst te lessen en hebben we een vooronder ingericht voor de vuile was en het huisvuil. Tjonge, wat een vakantiegevoel geeft dat!

Komt nog bij dat we de partners niet op de hoogte hoeven te houden d.m.v. de app, mail en/of telefoon want communicatie middelen hebben we niet aan boord. Ook al liggen we voor de wal, we zijn altijd onderweg en op zee, ver van het vaste land en buiten het bereik van de telefoniezenders.
Maar, de eenzaamheid slaat toe en hoewel we niet alleen zijn, voelen de nachten eenzaam. We kunnen ons nog inhouden en slapen ieder nog apart. Gelukkig koelen de nachten niet al te veel af en houden de slaapzakken ons nog voldoende warm, dat scheelt.
De grappen en grollen over sex beginnen ook te vervelen en wat dacht je van die penetrante geur die maar niet meer weg gaat! Eens in de zoveel tijd een seintje krijgen van je vrouw dat het weer tijd wordt om te douchen is zo gek nog niet en de liefde die we krijgen door hun warme uitstraling doet wonderen.

Tja, maar het is niet anders: Na een dag met mist en somber weer.......

Uitzicht Ile d'Quessant
Liggend aan een meerboei in een baai van een klein verlaten eiland zullen we het moeten toegeven: 


"We missen onze vrouwen......."1 opmerking:

 1. Hoi Peter en maten,

  Ja het leven kan hard zijn ;-)) ha,ha.
  Maar elk nadeel heeft een voordeel...

  Heel veel plezier nog en neem vaker een zeebad (helpt tegen die penetrante geur).

  Zeilze,

  groeten,
  Ruud

  BeantwoordenVerwijderen