donderdag 1 juni 2017

Je bent pas weg als je vertrokken bent

Het moeilijkste van vertrekken is het weggaan. Ondanks dat de meest urgente klussen zijn uitgevoerd blijven er nog voldoende kleine klusjes onafgemaakt over. Deze worden vanaf heden allen onder de categorie "anker klussen" geplaatst. Ooit zullen deze worden uitgevoerd als we onderweg ergens in een baai voor anker liggen en niets te doen hebben ( wishfull thinking ).

De datum van vertrek stond en staat op 1 Juni 12:00 uur. Hoe exact kun je zijn. De boot werd ingeladen met heel heel veel spullen. Uiteindelijk werden de trossen om 16:00 losgegooid en vertrok de Amante met in de kajuit een grote puinhoop. In tegenstelling tot menig andere vertrekkers is er aan boord van de Amante geen spraken van "vertrekkers stress". Welzijn de voorafgaande weken wat onrustig geweest :-)


In de wetenschap dat er zeker tot aan het IJsselmeer op de motor wordt gevaren over het Veluwemeer en er dus voldoende tijd over is om op te ruimen zijn we vertrokken. Je moet gewoon gaan !
Flexibel zijn en goed onthouden wat je waar gaat wegstouwen aan boord.


3 opmerkingen:

  1. Hoi John en zeilmaker, ik hoop dat jullie genieten van de reis en dat het weer van vandaag niet te heftig was. Met hartelijke groet uit Israel, Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schip ahoi Peter. Vandaag 7 juni in Vlissingen. Geen avery opgelopen hoop ik, met dat onstuimige weer? Tijd voor een update op je blog ;-)

    BeantwoordenVerwijderen