dinsdag 20 juni 2017

Spi op motor uit, motor aan spi neer

Het uitzicht blijft ongewijzigd. Af en toe een vogel die opschrikt.
Het is de afgelopen 24 uur op en neer gegaan met de wind. Alhoewel Grib files een wind sterkte van rond de 12 kts beloven pakt het in de praktijk anders uit ( nu we 3G bereik hebben maar even nieuwe Grib files binnenhalen ). Zitten nog dichtbij de kust van Frankrijk en naderen nu Ile d'Quessant.

Als het even kan gaat de Spi op.

Overwegen om hier even een stop te maken omdat de komende 12 uur weinig wind wordt voorspeld. Hebben nu 123 nm afgelegd in 28 uur. Geen record maar wel dichter bij eindbestemming. Prachtig weer volop zon en een rustig kabbelende zee.
Hebben 3G signaal dus even moment om een update te plaatsen.

Bedankt voor alle reactie en leuk om te zien dat jullie ons volgen en de posts waarderen.


Grib files opgehaald en analyseren
We maken gebruik van oa qtVlm voor onze routering en het ophalen van Grib files (files die windvoorspelling voor de komende dagen geven). Het weerpatroon ziet er vrij stabiel uit met die opmerking dat we dichtbij een Hogedruk gebied zitten met weinig wind. Ook de opgehaalde Bracknell weerkaarten, met dank aan Ziltmeteo ( http://www.ziltmeteo.nl/bracknell.html ), geven een beeld met weinig wind. Voorspelling met weinig wind de komende dagen, blijft dus puzzelen wat het slimste is doorgaan of even stoppen. Het is nu een beetje dobberen en langzaam vooruit gaan. Nu stroom tegen waardoor we bijna stil liggen dus .....

Tijd voor ontbijt met broodjes en koffie en bijwerken van de blog.
Afbak stokbrood, klaar voor de oven. Dat gaat zo prima smaken.Groeten van Peter, Jeroen en John

3 opmerkingen: