vrijdag 7 juli 2017

Het ankerseizoen is geopend

Kaap Finisterre

Nu we Kaap Finisterre hebben gerond gaan we meer zuidelijk en bieden zich meerdere baaien aan ( Ria's genaamd ) waar je kunt ankeren. Te veel om allemaal aan te doen waardoor keuzes gemaakt moeten worden. De mist die we tot aan Kaap Finisterre hadden lost nu langzaam op en toont kustlijnen met kleine dorpjes aan een strandje of op de bergglooiingen.


Oester kweek velden in de baai
Eergisteren ( 6 juni) hebben we onze eerste ankerstop gemaakt en zijn we voor anker gegaan omdat er geen wind stond (alleen motoren vinden we niks) en de mist maar niet wilde oplossen. We hebben gelegen in Ria de Corme Y Laxe. In bijna iedere baai liggen dichtbij het strand houten vlotten in het water waar men oesters kweekt. Oppassen dus wanneer je een ankerplek zoekt.


Ankerbol gehesenMist rondom Kaap FinisterreLangzaam lost de mist op


Aanloop naar Ria de Muros. Mist is opgelost en de zon schijnt.

Gisteren overnacht nabij Muros in de Ria de Muros ( Ja Coen je had gelijk, een mooie plek om te bezoeken). De tweede ankerplek waar al meerdere boten voor anker lagen. Plan is om de dag daarna dan eindelijk Isla ONS aan te doen. Er is bewust gekozen om niet in het donker dit eiland aan te doen. We zullen voor anker gaan nabij Playa de Melide. Een van de aangewezen ankerplakken rondom dit eiland. Op de web site van het natuurpark reeds aangegeven dat wij hier voor anker gaan. Als je eenmaal je permissie hebt is het zeer eenvoudig om aan te geven wanneer je waar wilt ankeren.
Zie vorige bericht van 6 juli met verwijzingen hoe deze persmissie aan te vragen.

Ankerplek
Het dorpje Muros

Geen opmerkingen:

Een reactie posten