woensdag 12 juli 2017

The final trip


Door John:


Portugal, here we come!

Woensdag 12 juli. We laten de Cariben van Spanje achter ons en zakken verder af langs de Spaanse kust naar het zuiden. 

Ergens onderweg zal de landsgrens met Portugal overzeild worden. Ik stel me zo voor dat de douane ons op de grens ligt op te wachten. Wederom wordt de boot geƫnterd, moet Jeroen zijn visspullen en vers gevangen vis inleveren en wordt Peter gedwongen zijn zakken met drop af te staan. Wat een ramp!

Gedurende de dag is het wat drukker in de baai
Het zeilgebied rondom Vigo met zijn vele baaien, eilanden en ankerplaatsen met witte stranden staat absoluut op de lijst om ooit nog weer eens aan te doen, zij het met de boot, zij het met de auto en tent. 


Maar tegen het eind van de dag is de baai weer bijna leeg

De Portugese kust daarentegen lijkt grillig en ontoegankelijk. Tenminste, op de kaart.  We gaan zien wat de dag ons gaat brengen.


De sfeer aan boord is rustig en zelfs stil. Niet gek als je bedenkt dat na zes weken zeilen onze wegen gaan scheiden. Vandaag gaan we naar de havenstad Povoa de Varzim, 30 km ten noorden van Porto en 65000 inwoners groot.
Jeroen blijft nog een weekje in Portugal met Erna en vliegt daarna
terug maar Nederland i.v.m. tal van afspraken t.b.v. Crew fellow alvorens weer terug te keren aan boord. Peter blijft enkele weken liggen in de haven en gaat bijkomen van zes weken ontberingen, de ankerlijst wat korter maken en zich geestelijk voorbereiden op het volgende deel van de reis met de nieuwe bemanning. Zelf blijf ik met Kersten nog twee weken in Portugal en probeer ik af te kikken van de drank en zal daarnaast een lange vakantieperiode afronden voordat we weer terugkeren naar ons oude leventje. Maar eens kijken hoe de toekomst op zeilgebied er verder uit gaat zien. Dat de Amante volgend jaar in het Caribische gebied ligt biedt in ieder geval mogelijkheden. 
Amante, Peter en Jeroen: dank voor de prachtige ervaring en saaamhorigheid. 
Onthoudt dat het er niet toe doet hoe lang een ervaring duurt maar hoe lang je van deze ervaring kan genieten.
Behouden vaart!
6 opmerkingen:

 1. Hoi, houdt bij binnenlopen Povoa de Varzim de groene boeien aan stuurboord! Goedkope haven, maar wel last van swell

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En bij de laatste groene ton de westkardinaal aan bb houdenšŸ˜Ž Thx Coen alles is goed gegaan. Weinig last van swell hier trouwens.

   Verwijderen
 2. Wat een avontuur, we kijken uit naar om jullie verhalen persoonlijk te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige reis en mooi om dat allemaal te lezen. Heb ik met veel plezier gedaan. Ik wens Peter en Jeroen een goed vervolg en John een heerlijke vakantie met Kersten! En tot ziens aan de Louise de Colignylaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk wat mooi om alles te lezen! Lekker genieten daar nu met mijn zus John, Peter en Jeroen natuurlijk ook nog geel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi geschreven John!! Inderdaad, een prachtige ervaring om voor altijd te koesteren :)

  BeantwoordenVerwijderen