zaterdag 8 juli 2017

Van Coruña via Corme en Muros naar Islas ONSDoor Peter:

Van Corme en Muros
6 Juli: We hebben al iets vermeld over het mooie eiland CIES maar eerst nog even terug naar waar we vandaan zijn gekomen. We waren opweg van La Coruña richting Islas ONS maar door gebrek aan wind besloten om de Ria Corme e Laxe in te gaan om bij Corme voor anker te gaan. Vertrokken om 10:10 UT en om 18:20 UT anker uit na 34 nm.


Ankerplek op Corme
Ankerplek bij Muros
7 Juli : Na een overnachting op onze 1e ankerplek bij Corme zijn we de Ria weer uitgezeild richting het eerste eiland Islas ONS. Ook nu weer weinig wind en mist waardoor we besloten om uit te wijken naar Muros om de dag erna uiteindelijk dan Islas ONS aan te doen.  Vertrek om 8:40 UT aankomst 19:04 UT na 52 nm.


Ankerplek op Islas ONS (Amante meest links), Playa de Melide

8 Juli: Eindelijk dan nu echt naar
Islas ONS. Na dagen met weinig wind, mist en te veel op de motor nu heerlijk zeilen. Het hele traject hebben we zeilend kunnen afleggen. Mooi weer en een prima zeildag zoals we ons hadden voorgesteld. Vertrokken om 10:00 UT en anker uit om 15:51 UT na 24 nm.

Islas ONS is een mooi natuurgebied met een prima ankerplek aan het strand. Na aankomst eerst even gerelaxed, Jeroen had "kantoor aan huis" en John nam het er even van door heerlijk te rusten. Vertrokken uit Corme om 8:40 UT aankomst om 19:00 UT na 52 nm.Informatieboord Islas ONs
Ik ben met het bijbootje als "kwartiermaker" eerst maar even het eiland gaan verkennen. Een mooi standje en bij het pad naar het bos een informatieboord over de natuur en het eiland. Teruggegaan naar Amante om de anderen ook aan wal te krijgen.

Eenmaal met z'n drieën weer op het strand een groepje aangesproken en in ons beste Spaans gevraagd of er een restaurant op het eiland is. Nou die is er en zelfs een aanbeveling om vis te gaan uit bij "Casa Checho", vers uit de Ria. Jeroen had inmiddels zijn Drone de lucht ingestuurd om ook e.e.a. te verkennen. Grote paniek onder de meeuwen die een indringer van hun territorium ontwaarden.
De familie Rodriguez
Jeroen heeft ook nog een foto gemaakt van de familie die we later nog naar ze hebben gemaild .

Prachtige natuur

Zeebaars voor 3 personen
 Het was een lekkere wandeling naar het dorpje en het restaurant was snel gevonden. Ook daar weer de uitdaging om iets te bestellen in ons beste Spaans. Iedereen was erg behulpzaam en al snel kwamen de eerste gerechten op tafel. Het was toen rond 9 uur 's avonds en nog geen halfuur later zat het hele terras vol. Een gezellig geroezemoes en geluiden overspoelde het terras. Ons hoofdgerecht was Zeebaars (in de uitleg van de ober meende ik iets te horen als "snapper" en dacht toen meteen aan baars, hetgeen dus ook klopt). Nog nooit zo'n lekkere vis gegeten en super vers. Voor wie er ooit komt een aanrader. Zoek maar op "Casa Checho"

Op de terugweg was het inmiddels donker, we hadden geen zaklamp meegenomen maar de volle maan verlichtte het eiland met zijn donker zilveren gloed. Eenmaal terug bij het bijbootje was de zee al aardig teruggetrokken en lag Amante als een schim op een donker zilveren zee.
Amante op de donker zilveren zee
Maanlicht zo sterk als een felle lamp


1 opmerking:

  1. Super leuk om nu ook wat beelden bij je verhaal te hebben; zoals je laatst aan de telefoon vertelde pa :) het ziet er fantastisch uit daar!

    BeantwoordenVerwijderen